Archive for November, 2008

gitar

Posted in otak lalala kata on November 30, 2008 by sinyu lalala

oho..sblum gua t’lupe..utk reunion akn dtg ni, sesiape yg m’punyai gitar dan buleh b’main gitar, bawakla gitar lu org ke reunion itu nnti..bkn utk tnjuk lagak yg lu org b’bakat, just utk b’hibur ktika mlm bbq itu nti..suke2kan ati! siape agknye yg bule buat dmikian..mungkin mushi dan pian!!atau pn azila mgkin.. sakira ke?ahh!!siapa pn la..gua x ksh pn..kalau ade gitar kang, ia 1 bonus utk isi ruang kosong nti!k la, chalo dulu..wassalam..

bakat

Posted in otak lalala kata with tags on November 30, 2008 by sinyu lalala

beruang kecik salam..gua arini xde mood sgt nk mnulis..gua mmg snantiasa xde mood pn nk mnulis, gua mnulis cume bile prlu, n bile busan..kali ni bkn kerana perlu, tp krna busannn!!oh busann!!..k la, gua nk tulis arini pasal bakat..beberape ari lps, gua dpt comment dr mushi@hafizuddin@akukopi. bile gua dgr name mushi, dlm pala otak gua yg kluar “bakat”!!.ye bakat!!x same mcm bile gua dgr name azhan ataupun amir imran, yg kluar dlm pala otak gua “samdol”!! ohohoho…tp gua bkn nk cite psl kesamdolan mereka, tp psl bakat!!

pd gua mcm2 bakat yg kite le bahagi2 kan..dan gua kali ni dgn sukeati gua, akn gtau lu org, bile bakat skian2 disebut, sape yg akan terbit dlm pala otak gua..mstilah org2 yg gua knal dan diorg knal gua..gua mngaku dgn smgaku mngakunye, gua mmg xde bakat spesifik dlm pe2 bdang..dan gua b’syukur dgn kdaan diri gua cmni..gua xde hal punye, kerana Allah dah jadikan masing2 punye kriteria masing2 kan…Alhamdulillah..lu org yg xde bakat pe2 cm gua pn, syukurlah lagi dan lagi..dah untung Allah jadikan kite sempurna..ye dak?

bakat muzik : bile dgr psl bakat muzik, name mushi a yg akn terbit dlm pala otak gua. psl pe?psl pd gua, die de bakat dan ade ksungguhan..dan psl gua tau die mule dr kosong. gua stil igt, mase f4, sbilik ngan die, gua cite kat die psl gitar. die kosong time tu..hatta 1 kod pn xtau..tp dgn ksungguhan die, skjp je die le jadik hebat!respek syiall!!gua mule men gitar sekolah rendah gua ckp lu cha!tp smpai ke ari ni, gua hanye bule main 3 ke 4 kod yg sungguh gampang dan lagu2 kampung..kalau kod tu Aminor, C, F dan G..tu je yg gua tau!hekeleh tul gua.gua sdr, gua xde bkt muzik lgsung!penah cube beralih ke drum, lg la ke laut peginye!!kerna itu, bile jamming dgn mber2, gua hanye mnyibuk dan kdg2 mnyanyi lagu mlayu yg gua tau. lagu inggeris, mmg gua out! pd gua, mushi mmg gile b’bakat & sgt hebat dlm muzik!

bakat menari : ohoho..bile sbut psl mnari, sudah tntu yg kluar dlm pala otak gua adalah nama nurhuda!! hehe..gua bkn nk mnaiktinggikan name sayang gua ni, tp mmg pd gua, itulah die..bile sbut mnari, hudala yg muncul. huda penah wakil penang utk p’smbhan di kl suatu mase dulu. gua respek huda psl die bole mnari sgala jenis tarian t’masuk melayu, cina, india, dan hindustan mungkin. cume gua taknak die mnari tarian patah (breakdance) je..haha!die juga mmpu m’koreografkan tarian sndri.ohoho..sngguh best kamu huda!gua ade ke bakat mnari??haha..jgn men2, gua penah mnari zapin gua ckp lu cha!!gua dan team gua blatih slama sbulan utk tarian 2mnit!pejadah??? haha..mmg itula hakikat kalau kayu dan papan hndak dliuk lentukkan..haram sungguh!bile gua dgr huda mmpu m’koreograf dan blatih hanye 4jam sblum p’sembahan utk tarian 10mnit, gua hampir2 kena sawan t’kjut punye psl..oh, gua xde bakat jgk di bdg tari..

bakat fotografi : fotografi..bile sbut psl ni, dlm pala otak gua, 2 name akan muncul..yg 1st name mushi skali lagi dan kedua, name haris!!mungkin org lain juga b’bakat tp gua t’lepas pndg..mgkin..maap jela yek!ni gua just nk kongsi pe yg gua rase. mushi, stail2 die amik gmbr ade prsaan bile tengok..”woo..kool”..cmtu..dan bg haris pule, bile tngok foto2 yg die amik, akn terbit ” waa..smart2″..itu ape yg gua rase..dan mereka 2 ekor ni, sgt handal m’eksploitasi kedaifoto(photoshop)..oho, sblum t’lupe, bile gua nk usha stail2 m’edit gmbr, name thara juge gua x lupe.. thara jgk ade stail sendiri m’edit gmbr.mmg best la lu org sume yg pndai gune perisian kedaigambar tu!gua?gua xde minat dlm fotografi, dan edit2 gmbr ni gua hnya lakukan bile busan tnpa bakat..dan gua sikit pn x reti gune perisian kedaigambar itu..waa

bakat pnulisan : bakat pnulisan..mm..gua pn x tau sape yg kluar dlm pala otak gua skrg ni, yg kluarnye name malique too phat tu..huk alohai..die bkn knal gua, so x pyh gua cite pnjg..sape yek, skjp gua fikir..tak, gua rase gua x tau sape yg punyai bakat pnulisan yg bule buat gua kate “respek syiall”..xde lg kot..x smua, tp rata2 blog yg gua lawat m’ceritakan tntg ape yg diri sndri buat smlm & hari ini..pejadah??dah mcm diari plak jadik..hatta kdg2, psl t’pkai sluar dlm smlm pn nk ditulisnya..hukaloh..pejadah cmtu lak?xpe2..mgkin itu stail mereka, tp gua just x b’minat bace artikel bgitu..gua?haha..mgkin ade jgk yg x suke care gua..muke same hijau, hati siape tahu..kan?

gua rase ckupla ni kot, kang ade bakat2 len yg gua t’pikir,gua tulis len..sblum entri ni tamat, gua just nk gtau skit ape motif entri ni sbnrnye..gua just nk kite same2 b’syukur lagi & lagi atas ape jua ketentuanNya ke atas kite. kalau lu org yg ade bakat muzik, mnari, seni, dan sbgainye, b’syukur la byk2 atas bakat t’sebut..Allah bg bkn utk disia2kan, dan bkn juga utk jadikan pnca klalaian..bg yg x b’bakat cm gua ni, pn b’syukur la lbih lg. mgkin dgn tiade bakat, taklah kite mninggi diri, angkuh dan takabbur. & yg tiade bakat, jgn plk b’lgk mcm ade bakat..Allah Maha Adil, igt same2. bakat boleh jadik anugerah dan bakat juga boleh jadi ujian..sndri mau igt!chalo..wassalam..

next reunion 2009

Posted in otak lalala kata with tags on November 26, 2008 by sinyu lalala

reuniteassalamualaikum!!kali ni gua nk wat pengumuman sikit..psl next reunion.lu org da bace ape kat atas nu?haa..bagus2!da bace pun.tp lu org phm x?haha..klau x nmpk clear, klik a die, jadik bsr a nti..dh bace, kalau phm bagusla, tp kalau x phm, mmg kesamdolan diri lu org gua x dpt nk katekan lg a!hahaha..mcm yg t’tulis di atas, ape yg penting tulisan kaler merah tu je..lu org jgn cube phmkan semua p’kataan di situ..mmg ke sudah x phm punye..bulu idung memanjang cecah lantai pn blum tntu phm..so,bace yg merah je..itu yg penting ye anak2!!kalau ade jgk yg x phm bahasa2 gonjeng t’sebut, meh sini gua terangkan sikit psl reUnion akan dtg ni.orait, sng cite gua wat bentuk yg lu org sng phm a kan..

tempat b’lakunye : port dickson atau lbih manis dgn name P.D.

tarikh b’lakunye : 21-22 Feb 2009..kite sume akn tdo sane smlm, sape yg tanak tdo sane, gtau awl2!

pelakunye : kite2 la..stakat ni da ade dlm 17 org ON untuk join..

ape yg b’laku : jumpe rakan2, suka2 b’cerita, makan b’same2, BBQ di mlm hari, solat jemaah

selain itu ape b’laku : p’lawanan2 mngikut group sprti p’tndingan ratu kebaya, raja dangdut dll.

kenape b’laku sedemikian : kukuhkan ukhwah Islamiah, b’kenal2an, m’cari jodoh, m’bls dendam kesumat

brape agak2 fulus yg t’libat : kite mengamalkan sistem tong2..kang nti fakhri@macho akn gtau brape..

berita lanjut, korg le lawat website separa siap yg dibuat oleh sang fakhri@macho@makhluk katik di sini !! psl aktiviti yg akn dilakukan masih di thp p’bncgan. committee reunion masih blum stabil, so gua arap mber2 yg len bule bg krjasama utk jayakan program ni..gua x bajet nk wat gempak2 ke besar2 pun, dpt wat kcik2 je pun gua dah hepy gile biawak punye!mcm yg lepas, walaupun sikit, tp sbb smua supporting, jadi enjoy gile.same mcm kali ni, around 15-25 org kalau ade pun gua rase da ckup gamat dah!!gua x le jnjikan kesempurnaan majlis tnpa sokongan lu org sume!kalau rmai bg support, tolong pe sume, mmg jadik ngan jayenye la kot insyaAllah..pe2 pun, b’doalah moga2 dpt jmpe kawan2 lame dlm reu akn dtg ni..

gua dgn jiwa yg agk m’dayu2 nk ckp skit ni macha..psl reu ni, jgn la b’kire sgt psl mase ye anak2..gua phm lu org x cuti pnjg time tu, nk gune utk study la, nk dating ngan marka masing2 la, nk join program2 lain la..baik laki, baik pompuan..same jek..gua phm gua phm, bkn gua x phm cha.cume gua nk lu org phm jgk yg bnde cmni kalau x dibuat consistently, x mustahil 1 ari nti x wujud reunion batch kite..so, da buat ni joinla kalau bule, kalau xle gua nk ckp ape lg kan..gua bkn mntak smggu ke sbulan, shari due je nk same2 dgn kwn2.kalau yg psl exam dkt gile gua consider la jgk, tp yg exam lg sbulan, tp bunyi cm exam 2ari lagik..jgn cmtu dol, klau duk lpak rumah bkn stdy pn lu, bek join, dpt jumpe kawan2..mane tau temu jodoh..kakaka..psl duit gua tau lu org x b’kire punye..k la, gua bebel byk, lu org bkn suke..chalo dulu..wassalam..

reunion 2008

Posted in otak lalala kata with tags on November 22, 2008 by sinyu lalala

reunion 2008

hola!!gua entri kali ni bkn pe2, gua just nk cite skit psl reu mrsm stg batch03/04 ritu..bln mac aritu..reu kcik2 je..wat underground2 je lgpun..x hebah 1 mesia..jadikla..ade berape kerat yg dtg..mmg gua ucap byk2 time kasih ngan 1 ucapan khas dr gua, lu org sume mmg best!!gua syg mmber2 gua ni..kna a hrgai mber skrg..smntara mase masih ade kn..tp berape kerat je ni pun da ckup buat gamat reu aritu!!mmg masyukkk!! masih sgr a dlm pala otak gua yg bernas ni aritu punye reu..mmg hepy a dpt jmpe mber2 lame!!ni gua nk cite skit ape b’laku aritu n sape dtg..

yg dtg lelaki : alip bada, amir merang, azhan gemok, rambo doraemon, wafi ganu, arep weng2, azparot, awie botak, faris bantut, izal katik, asip gundam, tok man sepet, pian loqlaq..ade lagi ke??mcm xde jek..

yg dtg pompuan : azeela beruang putih, mye gonjeng, raidah cinonet, wyda snyum sokmo, qurra gadis mlayu t’akhir, dayana labi2..

reu08

gmbr2 kt atas adlh antara gmbr yg gua ade..mmg best oo time reu ni!!meh gua cite skit p’jalanan reu ni..plan nk jmpe kumpul2 sume kul 11pg kat mid 2 mac aritu, gua time tu tido rmh amir samdol, tdo lmbat lyn muvi ngan mangkuk ni..sdar2 jek dah kul 1130..hahaha!!mmg dgn gua2 skalik samdol rupenye..gua bgun usha handphone da beratur miskol ngan message..lagi2 dr azhan gempol ngan azeela.hahaha!gua ape lg..mcm bese a..gua rply on d way!!pdhal mndi x lg..bunguk tul!!gua kjut amir, siap2. azeela x habis2 nk message gua.gua ngan amir gelak2 je a..kakaka..azhan lak cm tau2 kitorg baru bgun tdo..unta tul!tau lak mamat tu gua kencing die..pastu kitorg amik rambo bulat kt s.alam, bru a btolak p mid. jalan jam lak tu!kude2!

last2 kumpul sume dlm kul 1lbih..2jam lbih lwat dr plan.gua mntak ampun mntak maap psl lmbt!!hahaha..pstu kitorg men bowling dgn b’gayenye!!men 2gem sorg. lelaki sume men, korg mmg best a!! dak pompuan lak, azeela ngan mye je, last2 minute baru dorg men..hebat gak dorg ni! saje tanak men awl2..hero a kunun turun pdg last2 minit..huk eleh..hahaha..yg menang lelaki aritu x silap gua alip bada..izal da pkai bola bebunge cinta die dah, tp kalah gak..nk wat cmne zal, tgn lu katik, nk hayun xle..xpe2..

pas men bowling kitorg solat sume then makan pizza..dominos x silap gua..mkn smpai mengandung 3bulan prut gua..mmg x lrt a mkn pizza..gua kalau ade mapley dlm mid tu, gua ajk sume mkn situ je gua rase..xpela, best gak mkn rmai2. byk roti lbih, ntah sape aa sapu bwk balik..haha..bagus a dr buang..m’bazir sahabat syaitan..pas mkn kitorg dgn pompuan b’surai..

mlm kitorg lyn futsal kat bangi!!woohoo!!thanx 2 pian psl sudi arrange futsal..pasni kite wt futsal kat sport planet lak a cha!!aritu men sejam je, x puas a..tp masyuk a..masing2 tnjuk skil masing2..pian da mcm anelka gua nengok aih..gile tul..tok man sepet cm bese a, rembat dr tengah, arun tul..time tu rambo gendut keeper le a masuk dol..adeihh..wafi, izal, azhan..sume ebat2 a..amir jadik tiang gol time tu..time kasih a mir! wat ssh2 je..haha..xde a..mlm tu men futsal mantap a..cume x puas men sejam..adoiyai..rugi2..pasni kite men 18jam plak aa!!

lpas lyn futsal pnt, kitorg sume lepak mapley..kat mane gua da lupe..gua mnumpang org jek time tu..lepak mkn mnum smbil tngok bola..selangor vs t’ganu time tu..amik lu wafi, sekor2 sokong ganu lu!!sume len slangor..hahaha!pastu masing2 ade agenda masing2, ade yg lpak rmh mber2, ade yg balik trus..pe2 pun, ari tu mmg ari yg best gile a..dpt jmpe mber2, dpt men same2, dpt lepak2..mmg masyukk aa!!

gua arap reu cmni dpt wat lagik taun dpn. kalau rmai bg krjasama, insyaAllah dpt wat lagik..gua xde hal je kot..k a, gua pn mls nk mngarut cm dulu dah..kang pnjg b’jela plak entri gua..k cha!!gua chalo dlu!!wassalam..

gua punye intro

Posted in otak lalala kata with tags on November 21, 2008 by sinyu lalala

 

assalamualaikum macha2 skalian!haha..blog lame gua dh xle bkk..bunguk punye host!!gua mls a nk ckp pe host blog lame gua tu..kekeke.xpe2,gua x ksh sgt pn psl gua mnulis just bile gua busan..suke suki ati gua bile2 gua nk tulis..so, gua xde hal sgt a ilang blog lame gua tu..

sbgai intro blog gua yg ni, gua nk bincang skit psl 1 hal yg gua da lame simpan..dh lame gua pendam dlm pala otak gua yg ebat ni..gua nk ckp psl kencing..bkn psl gua ade kna kencing dgn mber2 gua ke pe, bkn kencing tu..ni kencing btul la..kencing atau gua yg b’sopan santun ni lebih salu ckp buang air kcik..haa..itula die..kencing@buang air kcik..gua penah tanye soalan ni kat ckgu sains sekola menengah gua dulu..lu org yg 1 klas ngan gua msti ingat kot, ckgu zuhairi..mase form 4..ye ke??gua main petik je..haha..x igt a mase form bape..tp jwpn ckgu tu x memuaskan ati sanubari gua..

pasal kencing ni..jap2, sblum pe2, pompuan2 yg bace, truskan je bace, x lucah pn entri gua ni..jgn risau.ni psl sains gak a ni..soalan yg gua mksudkan adlah, kenape time kencing, bkn kadang2, bkn jarang2, tapi selalunye, smpai 1 point tu, kite geleng2(mcm m’gigil) dgn sndirinye..haaa!!lu org sume msti jadik cmtu jgk punye..xde manusia x cmni..salu jadik kan?tp pompuan gua x tau a jadik ke x bnde ni, maapla yek.. tp lelaki, humakk..psl gua lelaki a gua tau..salu jadik punye!!ade time tu geleng gile punye geleng gua ckp lu..b’goncang2!!silap allignment bule ke mane2 perginye..tu psl Islam ajar kencing cangkung..ade care die..hahaha..igt a dol, tempat yg kencing b’diri kat mane2 R&R ke, mane2 mall ke, sume tu utk org bkn Islam jek..kite wat care kite la..sopan sikit cha!!

haa..psl geleng2 time kencing tu punye hal..gua nk bg die name “simptom geleng2”..lagi sjuk suhu p’sekitaran, lagi byk kali geleng!!gua x tipu dol!!gua dh wat eksperimen kat atas diri gua sndrik..haha..ye a..gua duk sini ade musim sjuk, time musim pns dulu, krg a b’laku simptom geleng2 ni..tp la ni da masuk winter, geleng x hingat punye cha!!geleng smpai b’gelek2 a gua dlm toilet..gile btul!!p’soalannye di sini..nape jadik simptom geleng2 nih??

gua penah tanye sorg doctor ni..name die Dr.Huda yg ebat!!hahaha..die gtau gua jadik bnde tu psl bile kencing, 1 pukal haba akn kluar b’sama dgn air kencing tu..then utk gantikan haba yg kluar tu, 1 tndak balas b’laku utk m’hasilkan haba..dan t’hasillah simptom geleng2 tu..bile geleng2 tu b’laku, haba t’hasil, so bule ganti haba yg kluar td..gua agk b’puas ati a dgn jwpan sang doktor t’sebut..

tp gua nk tau, kenape msti geleng2??tu adalah p’masalahan yg lbih utama gua sbnrnye..knape msti geleng2?kenape x hangguk2?kenape x hantuk2 dahi ke dinding?kenape x gelek2? knape x hentak2 kaki ke tpuk tgn ke?? kenape mesti geleng2??adakah geleng2 m’hasilkan lebih byk haba drpd tindakan2 len sprti yg gua ckp td?haha..gua pn x tau..tu psl gua nk tanye lu org..sape2 yg amik medic ke, amik bio ke, yg bljr system2 badan ni, sape2 a..bule a bg idea kenape bnde ni b’laku n knape msti geleng2..xnk jwb kat sini, sape2 ade ym gua, jwb kat ym xpe..gua on jek..k a..gua chalo dulu..pikir2kan, gua pn nk pikir jwpn yg bule bg diri sndrik puas ati ni..k!chalo bette..wassalam..