gua punye intro

 

assalamualaikum macha2 skalian!haha..blog lame gua dh xle bkk..bunguk punye host!!gua mls a nk ckp pe host blog lame gua tu..kekeke.xpe2,gua x ksh sgt pn psl gua mnulis just bile gua busan..suke suki ati gua bile2 gua nk tulis..so, gua xde hal sgt a ilang blog lame gua tu..

sbgai intro blog gua yg ni, gua nk bincang skit psl 1 hal yg gua da lame simpan..dh lame gua pendam dlm pala otak gua yg ebat ni..gua nk ckp psl kencing..bkn psl gua ade kna kencing dgn mber2 gua ke pe, bkn kencing tu..ni kencing btul la..kencing atau gua yg b’sopan santun ni lebih salu ckp buang air kcik..haa..itula die..kencing@buang air kcik..gua penah tanye soalan ni kat ckgu sains sekola menengah gua dulu..lu org yg 1 klas ngan gua msti ingat kot, ckgu zuhairi..mase form 4..ye ke??gua main petik je..haha..x igt a mase form bape..tp jwpn ckgu tu x memuaskan ati sanubari gua..

pasal kencing ni..jap2, sblum pe2, pompuan2 yg bace, truskan je bace, x lucah pn entri gua ni..jgn risau.ni psl sains gak a ni..soalan yg gua mksudkan adlah, kenape time kencing, bkn kadang2, bkn jarang2, tapi selalunye, smpai 1 point tu, kite geleng2(mcm m’gigil) dgn sndirinye..haaa!!lu org sume msti jadik cmtu jgk punye..xde manusia x cmni..salu jadik kan?tp pompuan gua x tau a jadik ke x bnde ni, maapla yek.. tp lelaki, humakk..psl gua lelaki a gua tau..salu jadik punye!!ade time tu geleng gile punye geleng gua ckp lu..b’goncang2!!silap allignment bule ke mane2 perginye..tu psl Islam ajar kencing cangkung..ade care die..hahaha..igt a dol, tempat yg kencing b’diri kat mane2 R&R ke, mane2 mall ke, sume tu utk org bkn Islam jek..kite wat care kite la..sopan sikit cha!!

haa..psl geleng2 time kencing tu punye hal..gua nk bg die name “simptom geleng2”..lagi sjuk suhu p’sekitaran, lagi byk kali geleng!!gua x tipu dol!!gua dh wat eksperimen kat atas diri gua sndrik..haha..ye a..gua duk sini ade musim sjuk, time musim pns dulu, krg a b’laku simptom geleng2 ni..tp la ni da masuk winter, geleng x hingat punye cha!!geleng smpai b’gelek2 a gua dlm toilet..gile btul!!p’soalannye di sini..nape jadik simptom geleng2 nih??

gua penah tanye sorg doctor ni..name die Dr.Huda yg ebat!!hahaha..die gtau gua jadik bnde tu psl bile kencing, 1 pukal haba akn kluar b’sama dgn air kencing tu..then utk gantikan haba yg kluar tu, 1 tndak balas b’laku utk m’hasilkan haba..dan t’hasillah simptom geleng2 tu..bile geleng2 tu b’laku, haba t’hasil, so bule ganti haba yg kluar td..gua agk b’puas ati a dgn jwpan sang doktor t’sebut..

tp gua nk tau, kenape msti geleng2??tu adalah p’masalahan yg lbih utama gua sbnrnye..knape msti geleng2?kenape x hangguk2?kenape x hantuk2 dahi ke dinding?kenape x gelek2? knape x hentak2 kaki ke tpuk tgn ke?? kenape mesti geleng2??adakah geleng2 m’hasilkan lebih byk haba drpd tindakan2 len sprti yg gua ckp td?haha..gua pn x tau..tu psl gua nk tanye lu org..sape2 yg amik medic ke, amik bio ke, yg bljr system2 badan ni, sape2 a..bule a bg idea kenape bnde ni b’laku n knape msti geleng2..xnk jwb kat sini, sape2 ade ym gua, jwb kat ym xpe..gua on jek..k a..gua chalo dulu..pikir2kan, gua pn nk pikir jwpn yg bule bg diri sndrik puas ati ni..k!chalo bette..wassalam..

5 Responses to “gua punye intro”

  1. Interesting topic..tp Da sdri x igt bile da bg jwpn tu..hehe..reflex mechanism as it implies, sometimes there is juz no explanation to it..human knowledge about our own body is still lacking here and thre…luv u mi!!

  2. aku jadi time semayang. agi best. ko time kencing, aku time semayang. so reflex aku time semayang agi kool.

    haha. xde ah. aku rasa kadang2 xbuat pape pun jadi kot…😛

    ouh hebat jawapan awek ko. aku nak cakap luv u mi!! jugak leh?

    eh. aku tidak ghey.

  3. aku tau dol pmpuan gigil time bile! plis plis, bagi aku jawab plis! haha.

  4. HAHAHAHAHAHA! this entry is SUPERRRRR funny okay. HAHAHAHAHHA. biol ah lu mat.😛

  5. aneh gile hermy!~~hahahah!!!nice entry~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: