Archive for April, 2009

cerita untuk kamu 1

Posted in otak lalala kata on April 26, 2009 by sinyu lalala

eksiden

ramai tanye aku, gmbr sape kat entri andai ku tahu yg mcm resakse gongron dlm cite otromen tu. ade yg tanye mulut, ade yg tanye kat ym, ade yg aku jwb, ade gak yg aku x smpat jwb. buat pertama kalinye aku akn cite psl diri sndrik, tp bkn crite psl aku pegi mane td siang, aku pakai boxer kaler ape mlm ni, dan bkn juge crite psl aku rase bengang ngan stokin mmber aku yg berbau biawak mati. aku sgt mnyampah dgn blog crite mcm diari harian. maaf, aku seorg yg trus trg.aku x bminat nk tahu ape kamu buat, mkn dan pakai. apth lg ape yg kamu rase hari ini..

crite psl bgaimana aku buleh eksiden dgn kacaknye. mlm birthday aku, 26feb05, aku bru blk keje. time tu aku keje warong, jadik tkg buat air. nek motor mlm tu aku rase cm x sedap ati. rase cm dh x lame idup la. hehe. cuak dol time tu. prsaan len mcm skit. balik umah, aku gtau huda ape yg aku rase. huda kate xde pe2 tu, prsaan jek.

benti keje 28feb05, blum dpt gaji lg. 1mac05, mak aku suh amik adik aku balik sekolah. aku nek motor la. aku mat motor, tp bkn mat rempit. aku sukekan klajuan. tgh bwk laju, ade 1 motor tgh motong motor len dr arah b’tntgn, die motong tu makan jln aku. dpendekkan crite, b’langgar dpn dpn gua ckp lu. kpala aku t’hentak kat muke motor. gile btul. trus padam aku pastu.

rupenye spupu aku da amik adik aku dgn adik die skali. balik tu dorg lalu jln aku eksiden tu. dorg benti dan adik aku turun motor, tgok yg eksiden tu & ckp ” ksiannye, sapela eksiden ni..” sbb muke aku pnuh drh, rmbut pnjg b’drh, baju sume pnuh drg mlimpah2, die x knal aku. die blk umah & ckp kat mk aku, “mak, td ade eksiden. moto cm moto abah, tp x tau sape eksiden.” mcm iklan bukan?itu yg mmber aku slalu ckp time aku cite kat dorg. aku ye kan je wlaupun aku x penah tgok iklan t’sebut.mak aku pn dtg ke tmpt kjadian. rmai ckp aku da xde hrpn, kpala pecah kate mereka.

syukur Alhamdulillah aku sdar, idup lg aku. dlm keta on d way g hospital. aku x tau cmne aku, ape yg t’jadi.blur jap. aku x tau lg time tu muke aku koyak d bhgian silang antra mata, atas bibir dan luke sini sane. aku x rase sakit2, cume sengal2 tulang. smpai sepital tmpat kcemasan tu, org sepital nk angkat aku, aku ckp x pyh, aku le bgun sndri. aku kuar dr kreta, dn baring ats katil tolak tu. sume t’paku.  smpai dlm tmpat kcmsn, mereka nk pndhkan aku ke katil lain. b’smgt pegang bucu2 tilam smbil kire 1, 2..blum smpat tiga, aku ckp, xpe2, aku le pindah sndri. sshkan mereka saje. aku angkat punggung dan brg di katil 1 lagi. mereka t’paku lagi. attendant tu kate, kena jahit muke aku. truk sgt koyak. aku t’byg time sunat punye jahit. ngeri jgk. aku ckp, x pyhla. die ckp, klau x jahit, muke aku cacat. lg ngeri..jahit jelah.

dah pnjg sgt. smpai aku pn pning. lain kali aku cite lainla smbgn die..

p/s : aku t’bukak blog lame dulu2, byk kutuk2 mber aku. syiok btul. hehe..aku t’gelak dgn ketidakmatangan aku dulu. tp ilimah juga sedikit. skrg dah matang! ye saye dh matang!

Advertisements

tak boleh tahan

Posted in otak lalala kata on April 22, 2009 by sinyu lalala

kanak2-riang

gambar kanak2 riang yg bermuka ketat di atas cukup utk aku gmbrkan btapa x matangnye korg suatu mase dulu. posing ala2 penguin sembelit mahupun ala2 batu nisan bercermin mata mmg korg suke sgt.. di tgh ramai pn korg snggup buat gaye bunguk tersebut, jnji korg rase ckup b’gaye mcm model boxer renoma..hakikatnya kalau aku ade disitu, sudah aku paku dahi kalian dgn paku payung. haha.. bkn utk mngutuk mber2 baik aku kali ni, cume memenuhi p’mintaan kalian yg mahukan cerita2 bangang mengenai rakan2 kalian sendiri..igt lg ke korg?

  • igt lg dulu2 wat qiyamullail?hehe..blum cite gua da nk tgelak ni.. bile qiyamullail, salunye akn wat solat sunat tasbih, dan tatkala ni la mcm2 prngai bangang asli korg akn t’hasil.. bile sujud, korg akn trus sujud dan sujud walau imam dh rukuk rakaat kedua.. korg akn trus sujud shggala imam habis bg salam, dn korg baru bgun bg slm..tu pun sibaik mber sebelah tpuk punggung kjut lu org.haha..habis mngalir air liur..najis2..hehe
  • yg atas tu ok lagi.. ni lu org igt lg x junior kite sorg tu? bolehnya die jatuh tegak time tgh smbhyang..hebat bkn? haha.. bkn calang2 jatuh gua ckp lu, jatuh tegak tu bai. xde bengkok2 lutut..mmg tegak cm papan jatuh kelepek cmtu!! cube lu bygkan jap..haha. bile snior2 tanye die pahal, dgn tng die jwb, sakit kaki..hahaha!! adoila..dh ttido ckp la bai. xdenye kna balun smpai jadik lempeng..standard a..bngun qiyamullail pn sbb kena gegar..hehe
  • ni cite bile solat kentut tanak ngaku ni..salu sgt jadik ni. dh kentut kluar a amik wuduk baru. ni dh kentut siap bunyi ceperet kaw2, tanak ngaku. wat muke ketat, kool je solat. haha..x elok bai,  malu kat Allah nu, bkn malu kat mmber2. standard a kena maki kuat kentut..haha.
  • ade lg 1 cite, tgh syiok imam ngan makmum tgh smbhyg dlm surau, dtgla sorg member ni. dhla masuk lwat, masuk2 surau, dibantainye takbir kuat2 “Allahuakbar”, bkn nk solat pn, saje takbir gitu.  hekeleh btul..makmum sederet cantiik turun rukuk..padahal imam fatihah pn x abes lagi..hahaha! hadoilaa.. habes batal 1 jemaah tu. gelak sakan a member2 yg tgok.. hahaha..bangang gile dol.. sibaik batch2 kite jek time tu, buatnye ade snior, mau kna balun ko jadik spenda lunyai bai..hehe
  • bile lwtn omrum ke asrama b’laku, rmai yg teruja. lelaki dpt g aspuri manakala pompuan dpt g aspura. lelaki yg p aspuri, maapla, tiade ape yg dpt kamu lihat kerana mereka sorokkan segalanye bwh tilam mereka, dlm kotak buku mereka, blkg timbunan fail mereka, dan dlm kasut mereka. kamu hnya akn nmpk “bersih”! sdgkan wanita, masuk shja ke aspura, korg le nmpk spenda b’susun d ampaian, yg jatuh t’biar lagi, dlm baldi tepi koridor lg, jemur tepi katil lagi, jmur di tgkap lg..d mane2 ade! biarlah, asal kami tidak hipokrit kate lelaki! hehe

kredit utk amir imran kerana tlh m’bantu aku merecall kembali crita2 bangang spnjg di mrsm. ade lg 1, mengenai die yg kantoi dgn bahari bile die menjerit “pa**t”. sdgkan yg b’slh bkn die, die yg disuruh lap tingkap b’sungguh2 oleh en.bahari. hahaha..aku hanya mmpu tolong gelakkan dr 1 sudut terpencil. sudahlah..nti amir maki aku. pian pn juga mgkin.. cukup utk kali ini..chalo dulu k. salam

p/s : slmt bjya utk kamu yg exam tatkala ni. tntu ssh bkn nk lulus dan dpt A? lg susah nk masuk syurga kamu tahu? peringatan utk aku juga..bhsa kasar, aku mntak ampun..

ingat lagi ke korg?

Posted in otak lalala kata on April 19, 2009 by sinyu lalala

maselampau1

gua tibe2 rndu zmn kanak2 dulu kat sekola tmpt x matang gua n lu org sume b’lalu..suda lame bkn? tp tula..walaupun tmpt kite bljr cm pnjara dlm hutan, tp ttp byk kngn manis kat situ. gmbr ats tu gua sensored sikit part2 sensitip psl gua takut ade yg t’uja plk kang usya..haha..nasib lu rambo ngan yik!!haha..ni gua just nk igtkan korg blk dulu2 pnye crite..ingat lg ke korg?

  • tgok bola pagi2, kena rush ngan cikgu daus, x smpat lari bilik, masuk surau..cantik sikit bai..dgn x pyh agkt tkbir ttibe bace fatihah, dah tu rukuk cantik pnye..adela mkhluk lg smdol, siap trus duduk tahiyat akhir..c.daus pn ckp.. bagus dak2 ni qiyamullail.. haha..samdol2..
  • 1st time fly dah kena tempeleng ngan ustaz hainizam..haha..kacak btul korg nih! tu ok lg a tu..drpd fly smpai kna pau ngan dak felda..adoi mak..ade taekwando, mane pigi da?? hehe..
  • kantoi bwk lighter time spotcheck dan bg alsan tu untuk pendidikan  seni! kepala hutak kamu..hahaha..yg lg best bile time spotcheck, time tu otomatik korg le demam xle bangun kunun..mengong!haha..
  • pecah masuk bilik bahasa, gune vcd player nk tngok movie.syiok btul..haha..crite ape yg ditonton? tu tanye la tokan2 vcd tersebut..ade yg 1st time join tngok dh kantoi kna plempang..
  • ni lame pnye crite..bile mane lu pggil balaci2 warden “anjing” dan lu disebat smpai b’darah2 dan jadik kes besar..hebat bkn? haha..barua sngguh balaci2 warden tu..cm aram!!
  • isap rokok dan amik gmbr! kacak la tu kununnye..yg lg kacak bile lu pnjt atas siling, lepak2 ats siling smbil isap rokok, kmudian amik gmbr & gmbr tu kantoi kat warden..haha..bangang2 la prngai..hadoiyai..
  • bile lalu aspuri, korg akan membeliakkan bijik mata m’cari2 goggle dan sotong kering yg bergantung2an.. kmudian korg akn b’bincang dan gelak sakan..azhan tntu t’snyum bile bace ini..
  • sanggup turun main tenis walau korg x penah main dan tau korg xde bakat lgsung..inilah penangan gadis yg kunun2 hot di mata korg kerana korg duduk dlm penjara..pantang nmpk gadis cumel skit, mule nk tnjuk hebat..hakikatnye, korg penat main tenis sbb byk kutip bola dr pukul bola..
  • letak wallet tebal, buku, kain pelikat dan macam2 lagi dlm sluar bila tau akn disebat..smpai patah rotan pn korg le snyum lagi..tp slalunye kantol dan korg akn disebat dgn lebih padu dan jitu..hamikk!
  • bile kena sakit mata, korg akan sapu air mata kat member2 bg ade geng lepak sickbay..kat sickbay main gameboy! kanak2 sungguh kita bkn? haha.tp best dpt ponteng klas for free..
  • bile lightoff m’jelma, bunyi “krap krup krap krup” akan b’kumandang dgn enaknya..cm siot! kurap, kudis, kayap, tungau, sgala jenis mende akn aktif tatkala ni..errrr.. aku geli syial bunyi tu..waaa
  • pakai topeng hantu dgn cadar putih takutkan junior2..best kn?haha..ade yg bce ayat qursy x lepas2, ade yg azan skuat2 ati, ade yg nk t’kencing, ade yg bace fatihah gagap2..dah tu, korg kantoi ngan c.daus & kena main ngan hantu btul2.. lagi syiok kn?hahaha..
  • slipar jgn crita. sdgkan slipar sblah lain sblah lain pn kna curi, inikan pula slipar ustaz jantan ngan ustaz hainizam. mmg dh aim awal2 la..btuah sgt kalau slipar x ilang tu. bile bnjir pulak, korg bole jmpe slipar korg kat parit on d way nk g padang..best btul..
  • berterus terang kat gadis yg korg suke bhawa korg suke gile kat die. tu yg yakin mlampau la. yg gadis plk, akn simpan ujung2 taun, nk berpisah baru gtau. pstu nk nangis2..plikla korg ni! haha
  • bagi surat layang kat bilik guru dengan tulisan ala2 robot mngatakan yg korg x suke diberi latihan b’gunung2.. lebih baik korg digantung sekola 2 minggu dan bole study sendiri di rumah dgn tenang. kepala hutak sungguh! haha..lawak syial surat ni..sapela tulis..smpai skrg aku x tau..

banyak lagi kerja gile yg blaku spnjg kat sekola..ade yg kaki bengkok retak psl b’kawad kat bilik air la, ade yg ttido time jwb exam smpai mmpi basah la..hahaha..bangang2 smuanya. tp xpela..kali ni smpai sini dulu. klau korg ade crite best nk share, gtau jela..aku akn tumpang gelak. k la, gua chalo dulu..wassalam

p/s : p’gunaan bhsa yg x elok arap ampunkan..dan kepada ssape yg dpt snaraikan name2 yg ade dlm gmbr atas ngan bwh 100% btul, korg mmg kacak!! haha..

kanak2

mazhab

Posted in otak lalala kata on April 11, 2009 by sinyu lalala

burung

baru balik dari makan2 bawah pohon sakura..hanami..aku t’igt p’bualan smlm dgn abg2 yg jauh lg b’pengalaman dr aku & korg sume..lepas solat maghrib, borak2 psl mazhab..

soalannya, “kalau ade org Islam tanye, boleh x saya x ikut mane2 mazhab?knape kamu ikut mazhab?” dah t’gagap aku..die kate, kalau2 la ade org tanye, kite nk jwb cmne. blum lagi ditanye oleh org bkn Islam tu..baru org yg seagama tanye. aku dh xde idea takut2 salah jwb, aku kill soalan tu dgn jawab, ” sbb x tau jawab la sy kena tanye org yg pndai jawab..takut2 salah jwb plk..” alasan cantik punye..x jadik brader tu nk tanye sorg2 punye jwpn..die trus bagitau cara m’jawab..

sebab kite x taula kite ikut mazhab..at least, kalau di akhirat nanti kite ditanye kite ikut siape, kite ade imam2 yg kite ikut. pd kite b’mazhab syafie, Imam Muhammad bin Idris Al-Syafie la yg kite ikut. imam2 yg m’asaskan mazhab ini sgt3 la teliti dlm m’kaji Islam. mereka tidak m’buat kputusan b’dsrkan nafsu, kpntingan diri dll yg x elok. siapala kite ni kalau nk dibandingkan dgn mereka? x begitu?

sebab tula..kalau mereka kate mereka x mau ikut mane2 mazhab, cukup ke ilmu mereka utk tandingi Imam2 t’sebut? kalau dh ckup hebat, silalah buat mazhab sendiri. sdgkan smua mazhab yg t’cipta, mazhab Hanbali, Maliki, Syafie dan Hanafi semuanya mngikut tatacara Islam yg diajar Rasulullah s.a.w.

wallahualam..

baru2 ni aku ngan huda bincang psl bid’ah dgn sgt hangat..kamu kajila psl bid’ah..psti ilmu baru kamu dpt..

nak juga berkongsi dgn kalian ini..ade seorang adik dulu mintak..kini utk kalian juga..

p/s : aku boleh b’bahasa dgn sopan bile buat entri sbegini..x sprti bile aku borak dgn azhan..haishhh..hehe

kesinambungan simptom geleng2

Posted in otak lalala kata on April 6, 2009 by sinyu lalala

rindu

sekola dah nk start bljr balik m’buatkan jiwa aku kacau gile gaban..kebangangan aku masih b’tingkat2 dan palaotak ini masih blum ckup stabil nk bljr menatang yg susahnya mmpu buat seseorang itu kena sawan babi serta merta..aku gile punye rndula kat anak2 aku kat mesia tu..waa..rindunye kat ericka ngan hezriq..tggu a papa emy balik taun dpan lak tau! kite men gomoi2 nti k!hehe..

walaupun slama ni aku snyap tnpa ape berita kat blog ni, aku ttp m’jlnkan kajian aku t’hdp simptom geleng2 yg m’hantui minda aku sampai la ni..sape yg xtau psl simptom geleng2, le tngok kat sini . balik mesia ritu aku rajin a maen2 dgn anak2 aku si ericka n hezriq tu..punyela syiok!! ericka pompuan..manakala hezriq lelaki. xkn tu pun nk aku gitau!! hampeh tul la!!..phm2 sndri sudah..dah..nape lak aku marah sndri ttibe ni..hehe..umur dorg, ericka 7 bulan n hezriq 3 bulan time aku blk tu..mmg sgt3 la cumel mreka ni mcm papa emy die jgk! kehkeh..

slalu maen ngan dak kcik, baru aku prsan yg simptom geleng2 ni pn mlanda dak kcik si hezriq tu! die geleng klaka gua ckp lu!!hahaha..tgh syiok maen2 ngan die..die kekek2 ktawa, tibe2 die geleng2. mule2 tu aku igt dak ejeriq(fmly aku pggil die) ni rase klaka gile ke lawak aku wlaupun die x phm smpai geleng2 die ktawa..rupe2nye die kencing daa dlm pampers! hehe..yg aku musykil, ericka x penah pn geleng2!! ini m’jwb p’soalan aku bhawa pompuan x geleng2 time buang air kecik..x gitu?? aku agk2 aa..x penah tanye wanita pn..tgok dak kcik cmtu, dak besar pn same a kot. ade ke wanita yg m’hidap simptom geleng2 ni??

bile dpt konklusi ni, penaakulan smakin sukar dibuat. kalau dr.huda ckp geleng2 sbab nk ganti haba yg t’bebas, pompuan x geleng2 pn, cmne kalian gantikan haba yg kluar t’babit? adakah cukup dgn m’btulkan tudung yg senget di cermin tandas? ataupun ckup skadar dgn korg check ade cili ke x di celah2 gigi? pening bkn? aku lagi la.. kesamdolan aku m’jadi2 bile pikir p’soalan ni..hadoiyaii..komplikated sungguh..cmne pun aku akn cube selesaikan jgk mslh ni 1 hari nnti..

p/s : entri ini tidak lucah..cume mau kite b’fikir..

kenangan

Posted in otak lalala kata on April 5, 2009 by sinyu lalala

team-bola-yg-gile-kacak

dah download gmbr2 reunion kat entri sebelum ni?aku cume nk bgtau korg kalini, bnde yg plg aku ingat & best pd aku kat reunion ritu.

  1. men banana boat atau dlm bhsa mlyu die bot pisang, 1st time. men senget2kan bot pisang time tgh laju, t’golek tibe2! hamikk!! dpt extra 1 jatuh! mmg best syial!!hahaha..bangang!
  2. dpt tipu si putih azeela mase men bola beracun di air b’lumut!hahaha.pdn muke ko!best btul..dah tu dayana pun kna skali ngan safuan..ish2..jahat a ko wan!
  3. izal bad mood mlm bbq tu..aku da ingat die nk maki aku pastu tggal aku kat pntai tanak bg tmpg keta die dah.haha..x lame pstu boleh die lyn nyanyi lagu “jatuh cinta lagi..hari hari aku jatuh cinta..lalala~~” dgn bdk2 x matang si giwat n sahli..malu syial..hahaha
  4. pudin smpai2 trus maki rumah pnginapan tu..aku igt lagi ayt die..”hukeleh..mane banglo ko hermy?rumah b’lumut cmni..adoilaa..” smpai die kat ats..smbil pegang lutut aku “mi, aku tarik balik ape aku ckp td..” hahaha
  5. mlm sblum start reu, lepak ngan ocheng, izal n safuan..ocheng kalau b’cerita lucah, mmg die no.1. x begitu ocheng?hehe.. p karaoke, xle lupe safuan tarik ‘lagu untukmu’. lepak2 mnum smpai 5pagi..
  6. aku rase cm x penah borak ngan shareena delaila sblum ni.time reu ni cm 1st time aku borak ngan die. sibaik die bule trima kebangangan rakan2 die..haha
  7. sahli blnje eskrem. tgh mkn eskrem, dpt business card soheh. tgok kt situ business consultant, ntah bangang ape aku tibe2, aku p ckp ” soheh, bg kopi jantan 3!” aku menyesal smpai skrg..ustaz jantan, mintak ampun. x sngja..btul ni..

byk lagi sbnrnye..smpai jumaat dpn pn x siap kalau nk tulis smua..pe2 pn, njoy! gile!

p/s: korg share la jgk moment2 yg korg rase best time reu ritu..nk tau jgk..gelak same2..

reu 2009

Posted in otak lalala kata on April 5, 2009 by sinyu lalala

reumrsm

yuhuu!!hutak a..lame gile x update blog..hahaha..balik mesia 2bulan lbih ritu lgsung aku x update blog psl intrnet mesia yg gile lembab yg mmpu buat aku kena sawan guling2 nk tggu siap upload pe2 jadah yg nk diupload..pd aku lmbab gile la kot sbb kat sini tenet aku 100mbps..kalau dpt 1% pn stil lagi 1mbps kn!banding mesia yg kunun2 lju sgt la streamyx tu..tgok youtube kna tggu gak!sriously krjaan kite kena wat ssuatu dgn intnet mlysia..tlg aaa!!bkn nk ckp psl ni, tp psl reunion mrsm stg batch spm 2004 yg dh bjaya dgn gile gaban syiok x hingat!haha..rugi gile sape yg x join oo!!!

1stly, aku mwakili pihak organizer yg poyo tp sungguh kacak dan t’bilang iaitu fakhri@macho dan hermy@hermid nk ucap a byk2 time kasih kat korg yg sudi join reunion yg susah payah kitorg  nk jayakan tu. x lupe organizer bersekutu iaitu safuan sohaimeh@abg kental dan  izal@matkelopakbunge. dan juga kepada si putih seputih kain kapan, siapa lagi klau bkn azeela onn, si gonjeng sakira dan keluarga amad, dan sume a yg tlibat scara lgsung ke x lgsung dlm tlg jayakan menatang ni! nk sbut smua yg tlg leceh a plak ye x?haha..

aku cume nk katakan yg korg cume sgguh supporting & kool!!gua syg lu org sume..disebabkan aku syg, aku ade sdiakan link utk korg yg xde gmbr, nk simpan gmbr2 kngan time reunion tu dlm size sbnr.baru syiok tgok kn!!kalau x, sume dh convert jd kcik, x puas tgok..ni aku sediakn link,pepandai a korg download ye!

p/s: sape2 yg ade gmbr lain, share la k!jgn kemut simpan sorg2.