cerita untuk kamu 1

eksiden

ramai tanye aku, gmbr sape kat entri andai ku tahu yg mcm resakse gongron dlm cite otromen tu. ade yg tanye mulut, ade yg tanye kat ym, ade yg aku jwb, ade gak yg aku x smpat jwb. buat pertama kalinye aku akn cite psl diri sndrik, tp bkn crite psl aku pegi mane td siang, aku pakai boxer kaler ape mlm ni, dan bkn juge crite psl aku rase bengang ngan stokin mmber aku yg berbau biawak mati. aku sgt mnyampah dgn blog crite mcm diari harian. maaf, aku seorg yg trus trg.aku x bminat nk tahu ape kamu buat, mkn dan pakai. apth lg ape yg kamu rase hari ini..

crite psl bgaimana aku buleh eksiden dgn kacaknye. mlm birthday aku, 26feb05, aku bru blk keje. time tu aku keje warong, jadik tkg buat air. nek motor mlm tu aku rase cm x sedap ati. rase cm dh x lame idup la. hehe. cuak dol time tu. prsaan len mcm skit. balik umah, aku gtau huda ape yg aku rase. huda kate xde pe2 tu, prsaan jek.

benti keje 28feb05, blum dpt gaji lg. 1mac05, mak aku suh amik adik aku balik sekolah. aku nek motor la. aku mat motor, tp bkn mat rempit. aku sukekan klajuan. tgh bwk laju, ade 1 motor tgh motong motor len dr arah b’tntgn, die motong tu makan jln aku. dpendekkan crite, b’langgar dpn dpn gua ckp lu. kpala aku t’hentak kat muke motor. gile btul. trus padam aku pastu.

rupenye spupu aku da amik adik aku dgn adik die skali. balik tu dorg lalu jln aku eksiden tu. dorg benti dan adik aku turun motor, tgok yg eksiden tu & ckp ” ksiannye, sapela eksiden ni..” sbb muke aku pnuh drh, rmbut pnjg b’drh, baju sume pnuh drg mlimpah2, die x knal aku. die blk umah & ckp kat mk aku, “mak, td ade eksiden. moto cm moto abah, tp x tau sape eksiden.” mcm iklan bukan?itu yg mmber aku slalu ckp time aku cite kat dorg. aku ye kan je wlaupun aku x penah tgok iklan t’sebut.mak aku pn dtg ke tmpt kjadian. rmai ckp aku da xde hrpn, kpala pecah kate mereka.

syukur Alhamdulillah aku sdar, idup lg aku. dlm keta on d way g hospital. aku x tau cmne aku, ape yg t’jadi.blur jap. aku x tau lg time tu muke aku koyak d bhgian silang antra mata, atas bibir dan luke sini sane. aku x rase sakit2, cume sengal2 tulang. smpai sepital tmpat kcemasan tu, org sepital nk angkat aku, aku ckp x pyh, aku le bgun sndri. aku kuar dr kreta, dn baring ats katil tolak tu. sume t’paku.  smpai dlm tmpat kcmsn, mereka nk pndhkan aku ke katil lain. b’smgt pegang bucu2 tilam smbil kire 1, 2..blum smpat tiga, aku ckp, xpe2, aku le pindah sndri. sshkan mereka saje. aku angkat punggung dan brg di katil 1 lagi. mereka t’paku lagi. attendant tu kate, kena jahit muke aku. truk sgt koyak. aku t’byg time sunat punye jahit. ngeri jgk. aku ckp, x pyhla. die ckp, klau x jahit, muke aku cacat. lg ngeri..jahit jelah.

dah pnjg sgt. smpai aku pn pning. lain kali aku cite lainla smbgn die..

p/s : aku t’bukak blog lame dulu2, byk kutuk2 mber aku. syiok btul. hehe..aku t’gelak dgn ketidakmatangan aku dulu. tp ilimah juga sedikit. skrg dah matang! ye saye dh matang!

9 Responses to “cerita untuk kamu 1”

  1. haha memg blog lame ko xmatang..keh3..
    ak salah sorg mangse yg kne kutuk..huhu

  2. lain kali hati2 di jalan raya ye..=)

  3. haha…pdn muke azeela…hee

    pergh…seram dol..tp klaka mid…hikhik…alhamdulillah ko idup…skrg bru ak tau nape ko senget sket…hoho…xde la,skrg bru ak tau nape ak lg kcak…haha…

  4. huwooo…seram beb! tapi cerita lame mmg jadi pedoman, kan2?
    weh, letak aaaa balik ko punye dialog box, susah tol aku nak maki.
    dah aa panggil aku kengkang! sejak bile tah! lahanat!
    hahahaha!!!!

    pecite weh! da lame gak aku tak dengar cite ko.
    aaa…mmg banyak ko kene update pasal aku, tapi, watpe?
    ko kan takmo tau!

    “aku sgt mnyampah dgn blog crite mcm diari harian. maaf, aku seorg yg trus trg.aku x bminat nk tahu ape kamu buat, mkn dan pakai. apth lg ape yg kamu rase hari ini..”

    peh! terasa!!!!!! hahahahah!! tapi peduli aa, aku mmg buat blog aku untuk personal diary. sukati korg aa nak bace tak. haish! benci ko en.hermy!!!!!

    weh jom dtg brisbane!

  5. si comel Says:

    azhan…sebelum accident pun dia memang da senget kot??

  6. pink lavender Says:

    bersyukur kepada Allah swt kerana memberi Mi peluang utk hidup, n perbaiki kelemahan, memantapkan keimanan sblum menghadapNya…sesungguhnya Allah Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..

    A reminder not just to u, but to all of us, How GREAT Allah’s Love To US..

  7. aah r…bru pasan…btul2…nk tuka ayat r klo cm tu…

    mst tgi ko mid klo b4 xciden knknknkn…haha

    gurau je…hikhik

  8. alhamdullillah adik ude masih hidup… teringat ude first time pengsan bile tgk muke emy… ude plk yg dibaringkan kat katil sebelah katil emy sebab nurse bagi injection n minum air glucose… huhhh….

  9. parkins07 Says:

    azeela : mmg puas ati dpt kutuk mber2 yg kite syg kat blog. hehe..

    ainazaini : baikkk cik aina!!

    azhan : haha. mengong ko an!

    si comel : bkn kamu lagi senget ke si comel?

    pinklavender : syukur Alhamdulillah..thanx da

    jully : hehe. emy pn tkejut time ude pengsan tu. ttibe jek tumbang. hehe. sian ude.. sory e risaukan fmly jek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: