cerita untuk kamu 2

acha-n-irwansyah

saje bubuh gmbr yg xde kena mngena dgn entri kali ni. hehe. aku amik gmbr ni 2taun lepas, jmpe dorg kat klia. aku jst nk smbung crite eksiden aku b4 ni. oho, entri lepas smpai aku dibagitau kena jahit. tp die x jahit pn lg time tu. die just balut. aku dh lega. mase ditolak dr emergency room ke wad, aku tngok sume org nangis. mak aku, kakak aku, adik2 aku. hadoi..sedihnye. aku x nangis, sbb aku x tau lg rupe aku cmne time tu. aku gtau mak n kakak aku, x yah la nangis, aku ok je. masuk dlm wad, rmai gak dtg tgok aku. dgn bos aku pn dtg jgk. lg best, dpt gaji time kat wad. kacak gile!!

mase awl2 masuk wad tu, mcm yg akak aku ade comment kat entri b4 ni,die tngok aku, die pengsan. ade ke?hehe..sian oo kakak aku..pnyela sdih smpai pengsan. dh kna brg sblah katil aku, die kna inject lg awl dr aku. syg gile ude kat aku. habis wktu mlwt, mlm tu mber kamceng aku, cipel yg jage aku. cipel die bangang orgnye. nk tau psl cipel, kat sini ade. mlm tu 3 kali aku kna mrh ngan nurse psl charge hp. yela, aku nk gtau huda psl aku ok. bateri kong lak tu. aku kena puase psl nk jahit, tp aku haus sgt3, cipel bg aku mnum.best gile. kna jahit tu syiok gile anda tahu? dpn mate aku jarum bntuk mata kail masuk & kluar time doktor tu jahit koyakan kat silang antara mata.

esoknye sorg nurse b’pgkat makcik tgur aku, “oo, melayu rupenye. makcik igtkan cine td..” dan cipel dgn slambe jwb, “die ni mmg cine makcik. baru je masuk Islam. saye yg ajr die.” nk muntah drh aku tahan gelak. bunguk btul cipel. makcik tu pun pcaye n ckp, “bgusla cmtu..ajr die elok2 ye..” makcik, nasib sy pnye bibir koyak makcik. kalau x, dh mmg sy gtau makcik hal sbnr. dh tu dtg plk skmpulan nurse b’pgkat gadis2 yg tgh praktikal dtg. nk check aku. sorg tu dtg, pgg tgn aku, nk amik bacaan nadi. pnye syiok die, dh smnit lebih pstu, ktua nurse yg tua tnye die brpe nadi aku.,die jwb, “eh, t’lupe la saya..” smbil wat gaye gedik2 mohon ditepuk dahi. dah nurse tua tu bengang lntas die plk yg amik nadi aku.

start dr tu, tiap kali grup2 nurse dtg nk check, aku ngan cipel lari p tmpt wad b’salin. tiap kali bjalan, sume pndg aku cm aku ni resakse dlm cite otromen. hina jgk la aku rase time tu. psl slalu lari time nurse dtg check, aku disuruh balik rmh. nurse tu ckp, “tiap kali kitorg dtg check kamu xde. baik kamu blk rmh jela. rmai lg nk duduk katil kamu tu!” dan aku gmbire gile dpt blk. aku duk sepital cume 2 hari 1 mlm. skjp je rase pngalaman yg hebat tu b’lalu.

btul kate huda, syukur lagi dan lagi kehadrat Ilahi kerana Dia memanjangkan umur aku. aku diberi pluang utk mantapkan iman sebelum b’temuNya. Alhamdulillah. trima kasih kpda cipel sbb jage aku dgn baek. kami dh mcm adik beradik kembar, cume x seiras lgsung. kepada adik aku yg x knal aku time aku t’baring tu, abg x ksh pn dik. abg phm ko bingung time tu. kpda mber2 yg lawat, time kasihla. aku bhgia jgk ade pngalaman sbgitu.tamat cite eksiden.

p/s : ape p’dpt korg 1st time tgok gmbr atas tu? bile aku tnjuk huda, 1st die ckp, “eii..acha buncit..” sumpah aku x prsan langsung sblum tu. mmg prempuan sgt observant kn?hehe

3 Responses to “cerita untuk kamu 2”

  1. pink lavender Says:

    MI..hehe…Da t’igt lg mase time mi accident tu..Ude kol da..dia ckp dgn nada yg sbak kot, tp da igt dia tgh thn gelak..dia gtau da,”Huda, Emy accident.Skrg kt hosp..”..da pn cm xpcaya..da igtkn ni komplot mi n ude nk main2..dtmbah dgn bunyi2 bsing cm org tgh giggles kt blkg..xtau nape..hehe..da ckp kt ude,ude tipu!sian ude…sory yer ude…bru tau pstu kol ude lain,yg mi mmg msuk hosp…hehe…sykur mi slmt!

  2. parkins07 Says:

    haha..da ni. sian ude! mintak maap dah kat ude lum tu??

  3. hikmayanah Says:

    kak acha and kak irwan tuh dah cocok banget knapa musti ptus sih balikan lagi dong

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: