siri emosi : untuk si pari-pari

oh, hari ibu esok ye. mungkin ada sesetengah kite berfikir, kenape perlu smbut, padahal hari2 adalah hari ibu bg kamu. hari2 kamu syg ibu kamu. aku satu ktika dulu begitu juga. tp x lagi. aku bkn smbut ape yg dikatakan mother’s day itu, cume aku akn menggembirakan ibu aku pada hari itu dgn segembira mungkin, lebih dari hari2 lain.

aku duduk di jepun, tp boleh kata hari2 aku contact family aku. hidup aku kurang tnpa dgr suara mereka, tnpa tngok mereka, lagi2 mak aku. aku mmg family type punye jenis. family aku sgt3 rapat. makin tua aku rase makin manja. mgkin ade yg kate aku anak mak, peduli hapa. aku syg mak aku sgt3, kalau bkn anak mak dan abah, anak sape lg. ye x? hari2 aku ucapkan sayang kat mak, abah, akak2, n adik2 aku. aku nk mereka gmbira, wlaupun aku selalu tggalkan mereka jauh2. kamu dh ucapkan kata syg pada keluarga hari ni? x kan kat awek ngan balak korg je korg ckp kot..

hari ibu tahun lpas, utk m’gembirakan mak aku lebih dari hari lain, aku nyanyi untuk mak. korg tau lagu selamat hari ibu yg hujan nyanyi tu? lagu tula. smbil video call, aku suruh mak aku dgr btul2 lirik die, wlaupun suara aku x sdap. aku nyanyi dan mak aku dgr. mak aku snyum spnjg aku nyanyi smpai nk mnangis die gembire. wlaupn aku tau suara aku x best, tp mak aku kate sdap sgt3. lirik die pnuh mkna. korg nk dgr? download la ni… kakak aku rakam video aku nyanyi tu, dan mak aku tngok b’ulang2 kali. die suke sgt. korg hayatila lirik lagu ni. best!!

tlgla, jgn tulis entri psl korg x puas kat mak ke abah korg. contohnye, korg b’selisih pndpt ngan mak korg, dan korg rase korg konon2 btul.. dan tulis, “kenapa mak x faham?”.. korg m’buat org yg bace merasakan “ish, knape mak korg mcm tu”..maaf, tp korg sungguh sampah kerana m’buat org b’fikir bgitu mngenai mak korg. lagi2 yg mnulis entri m’aibkan mak sndri. bkn x ade, ade je. sumpah, hampir pasti aku xkn ke blog korg lagi slps t’bace bnde cmtu. buruk mane mak korg, tlgla jage maruahnye. jage hati mereka, syg mereka sboleh2 slagi b’nyawa. mak korg dh xde nti baru nk mnyesal x gune bkn?

p/s : huda ade wat post psl diet yg sgt cool utk dicuba..dlm english. kalau korg nk yg dlm bm, ni aku ade. ni ha.. korg yg nk diet, cubela. mmg b’kesan. kredit utk snior aku yg bg bnde ni dulu kat aku.

2 Responses to “siri emosi : untuk si pari-pari”

  1. pink lavender Says:

    Yes!U r absolutely right!!i agree!!Ibu adalah segala-galanya..Entry yang mnyentuh hati…=)

  2. OMG.. wht a entry.. superb entry bro.. good job. keep it up..

    jgn segan2 update slalu k blog ni .. huda pon same.. haha..

    aku da jd peminat korang be2 aaa.. hahahaha.. good job guys!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: