ejaan mengundang maki

bdk2 mane tah

hidup 3rd year kat university aku mmg cm syial. sibuk x hingat ah! benti di situ. psl gmbr atas pula, aku suke wrna lumut dan kulapuk2 di dinding sekolah tu. x pyh korg cube nk cari aku, bkn sekolah aku tu. tp sekolah mber kamceng aku, azhan. pd korg yg kenal mamat gendut tersebut, cubela teka yg mane 1 die. aku rase yg b’tocang dua dan b’tempek liquid di dahi itu die..

b’kenaan tajuk, korg msti ade penah rase bile bace blog2 or chat ngan mber2 korg, “mendela eja cm syial ni?tahi gile..” lantas korg rase geli yg amat sprti mahu kluar muntah hijau. x tau la kalau korg x penah. aku mmg suke mlebih2kan sesuatu bnde yg remeh.

ejaan yg aku mksudkan adlah ejaan common org2 yg bajet kacak dan smokinghot dgn mengeja cool dgn ejaan “kewl” !! gampang gile! mmg sumpah geli. lagi2 korg yg tulis ayat kat blog, “… sgt kewl okey!!” hadoimakkk.. terjuer bibir dh 1 hal. kegelian b’timpa2 ko tau. plg gampang pn ejalah kool, kemelayuan sikit. aku x tau ia ejaan bndar atau ejaan gedik kewl itu. aku lebih suke kate ie gedik (msti rmai yg mnyumpah aku d blkg psni..haha)

1 lg, ejaan sekarang korg eja dgn “skunk” ! lagi cam tahi drpd ejaan taik ko tau! hadoiiyaii.. ni mmg xleh blah gak ni. kalau nk singkatkan, ejalah skrg. ape cite jd skunk lak ni? bajet kacak sgt la tu? sape la yg asaskan ejaan bangang x agak ni. mmg patut dicakar2 ktiak die ngan serampang tgn. siap aku bg link bg sape yg x tau srampang tgn tu ape. punye b’sungguh aku. skrg dan skunk lgsung xde kaitan. aku rase kalau ejaan “sekarang” tu hidup, die sndri akn maki org yg eja name die dgn skunk. mcm contoh name ko fakhri, dan org eja dgn ejaan fu*kri atau fu*kme (contoh je macho, ko jgk yg crite dulu..hehe), msti ko rase nk tikam pundi kencing org yg mengeja cmtu kn?cmtulah p’umpamaan die..(ramai lagi yg akn mnyumpah aku psni nih..hehe)

tp mgkin juga zmn dh brubah. utk tampak smokinghot dan kacak, korg kena eja dgn m’perbodohkan ejaan t’sbut. jgn silap, aku x kutuk individu yg mengeja dgn ejaan t’sebut. aku kutuk ejaan t’sebut je. kalau2 ade yg trase, maaf. aku rase aku dah terlalu tua utk smua ni.

12 Responses to “ejaan mengundang maki”

  1. ask hand Says:

    are laaa….kenaper hairmie mawah2 nie…tite menci yaaa…

    haha…contoh je tu mid…ak pn cm ko gk…tp lyn je…haha…idup ni klo xde yg -ve xseimbang jd ny,bak kate org tua la…bkn ak,sbb ak mude lg…hoho

    • parkins07 Says:

      haha.mengong nye an! btul gak, xde -ve x seimbang la kn. mcm ko gak. ko kire plengkap la bg aku, aku positif. hoho

  2. kah3, suke ini post, sgt menyampah gk org gne word2 g2,
    mule2 nk bace, jd xnk bc.
    mmg ade spesis org yg suke tulis cm g2 pon.
    so, sebagai manusia biasa, layan je la…….
    jnji rock! yeh!

    • parkins07 Says:

      haha. kan!! aku pn mnyampah gile org yg kunun2 kacak eja cm tu. ko manusia biase bolehla lyn zie, aku manusia luar biase sikit.. ape aku x suke, kenala maki sikit kan..hee=P

  3. hahha…cilanat kau ermy…
    ahha..ni blog address aku yang baru..yang lame aku dah buang..tak siap lagi buat mase ni… aku tgk setup2 bende sket..nanti siap lah..

    cuti akhir tahun apa plan??

    • parkins07 Says:

      gile kool!! dem. fakhriramley.com syial. haha.. kcak gile macho. x sia2 aku pggil ko macho. mmg layak a bai!!

      cuti akhir taun, jom a plan futsal plak ke, lepak genting ramai2 ke. jom2!!!haha

  4. boleh gak tu..aku pon plan nk balik..tapi tak tau lagi bila..tgk result aku la mcm mana..kalau ok, aku balik la..kalau KO aku tak balik…

    futsal on..kaki aku dah baik punya..

    • parkins07 Says:

      cun cho!!!hoho.. roger gua kalau lu jadik balik bro. boleh plan awal2 skit..

      futsal2!! bulan 8 balik bro?

  5. Gua xbalik bulan 8 bro..akhir2 tahun je gua leh balik…

  6. hoi beb…ingat aku x..byk2 mnde yg ko tg kt cni..yg ni la yg wat aku rindu kt ko..ko nye bahasa tu..

    • parkins07 Says:

      haha.. ye ke sya? xpe2..ade rezeki kang leh jumpe sya! bahasa aku cam dem sikit.. itu yg ko igt rupenye..haha

  7. haha…ko nye charctr lngsng x brubh…tu yg memudhkn sesi pengecmn tu.. =p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: