Archive for June, 2009

lagi2 pasal gadis & bola

Posted in otak lalala kata on June 21, 2009 by sinyu lalala

semakin hari semakin lupe dgn tujuan ape blog ini diwujudkan. dah lame rase x update dgn entri2 yg m’besarkan khalik kita, Allah s.w.t. Astaghfirullah..iman zaman sahabat layaklah dikatakan turun dan naik, tp bg zaman kita la ni, bukan setakat turun dan naik, malah iman datang dan pergi. dan kita perlu takut bilamane kalau2lah kita dijemput oleh Allah tatkala iman dlm diri pergi jauh, keluar dr diri kite. nauzubillah

b’ckp tentang iman dan amal dlm khidupan sharian, susah bkn. alah, korg pn tau, bile jumpe member, sembang psl bola, psl bisnes, psl gadis, psl kereta. x lari dari skop cmtu kn? diingatkan kembali oleh en.hanif dgn izin Allah s.w.t. setelah aku lupa & leka dgn duniawi, aku rase nk same2 a dgn korg sume refresh otak kita dgn keimanan. yela, kate nak same2 berjaya dunia akhirat. takkan part gelak2 je share kn?

video atas tu direcommend oleh huda. mmg best gile gua ckp lu org video tu. spend la mase sat tengok. sng fhm dan m’kagumkan.sume video die best gile! dlm video atas tu, aku suka part di mana dia kate, die b’syukur kepada Allah sebab tunjuk die Islam sebelum tunjuk die muslim. you know what i mean right? not every single muslim is mukmin. most of us just claimed that we’re Islam and we want jannah(paradise). nk masuk syurga?? NAKKK!! but, do our act in daily life direct us to jannah? ever think about it? aku yg kena byk pikir ni..astaghfirullah..

bagila mase dan ruang sikit dalam hati untuk bace & b’fikir tentang keimanan. sikit je pun jadila. bagila ruang dlm hati tu kecik ciput je pun xpe. jangan sampai kite tutup langsung hati untuk bende2 keagamaan. aku bkn nk mengajar, cube nk belajar, dan nk korg & aku same2 amek port mengenai Islam. . Islam bermula dgn asing, dan akan kembali jadi asing di akhir zaman.. sendiri mau ingat dol

p/s : dah lame x dpt message from madihah rase len mcm. madihah, please..do share something as usual. was such a great effort. (kalau2la ko bace madihah..hehe)

selamat tinggal mira

Posted in otak lalala kata with tags on June 11, 2009 by sinyu lalala

mira

entri plg sdih bg aku.. x tau camne nk mule. gile sdih bai..mira lahai mira mira. byk jasa cik mira kat saye. dekat 2 taun, cik mira la yg teman saye ke mane2. saye g kelas, g berkelah, g kedai 2nd hand, g main snowboard, smuanye dgn cik mira. nk wat mcm mane cik mira, dah tibe masenye saye lepaskan cik mira pergi. wlaupun hati tak rela, tapi tiada jalan lain lagi. cik mira masih bergetah, tiade luke pun. sampai hati tokei kedai 2nd hand tu x mau cik mira. cinabeng betul! xpela..mungkin tiada tempat untuk cik mira di situ.

cik mira buleh drift. saye suke wat drift dengan cik mira. member jepun saye sampai mencungap2 semput bile  saye wat drift gune cik mira. muke die pucat mcm mayat. haha! kenangan kite kan cik mira. saye jage cik mira penuh teliti. wlaupun wat drift, tapi driveshaft cik mira x putus atau patah pun. cik mira kuatt!! dahla nombor cik mira cantik gile, smpai tokei kedai kereta jeles ngan saye.

saye penah sekali je buat cik mira merajuk. saye p bukak hazard signal, kemudian masuk ke rumah, solat, makan2 lagi dgn kawan2, dgn m’biarkan cik mira b’kelip2 menunggu. mmg bangang kn! saye turun, t’kejut tngok cik mira kelip2. saye cube start cik mira, samdol gile terasa di hati. hampa gile cik mira merajuk camtu skali. tp lepas tu cik mira x merajuk dah kn? maaf ye. itu kslhn pertama saye, dan esok, akan jadi yg terakhir.

esok, aku nk haisya(buang) keta mira ni. mmg sgt3 sdih. byk kngan dgn die. tp nk wat cmne. sigh. dahla smbil tulis entri aku p dgr lagu soundtrack 1 liter of tears (only human). mmg gile sdih..malam dukacita..

capek kenal x mamat sebelah ni? haa. capek bakri la ni. budak toyama university. die mmg perangai cmni. nk wat cmne. sejak azali  lagi die ade terencat sikit bile amik gambar. haha. aku just nk tolong iklankan capek nye keta ni. capek nk jual keta die. evoIV putih. condition tiptop. turbo kecesss kecesss bunyi die gua ckp lu bai. sape yg agak2 berminat, contact la die cepat. harga buleh nego katenye. ym capek mohdsyafiqbakri@yahoo.com, kalau nk tepon 090-1319-1909.kat bwh ni ade aku bg gmbr keta die. usha2 la k! ni link ke blog jual keta capek.

evo4

menyumpah acai berry

Posted in otak lalala kata with tags on June 9, 2009 by sinyu lalala

dah lame aku pendam. mule2 aku wat x phm. skrg mmg dh x le thn. korg mgkin dh lame bengang. bagus!! cam cilanat spam acai berry kn? korg bygkan, dlm list ym beratus2 mmber korg tu, kalau 10% kena. let say plg koman 100 org la..10% dh 10 org kena virus ke pejadah si acai berry ni. kalau 300 org?? tengah layan movie kena buzz, time wat keje kena buzz, time tngok tv kena buzz, tgh melabur pn kna buzz, mmg khinzir kn?

salu mende ni tgh2 mlm lak tu jadiknye. mlm ke pagi. aku pn x tau nape. buzz buzz, cipan gile. kacau aku tido jek!! kalau sekali dua xpe, ni dh smpai 10kali, mmg gampang ah! last last aku off bunyi buzz laptop aku. bunyi org on9 off9 mmg dh sah sah awal2 lagi aku off dari dulu. so,korg2 yg buzz aku, mintak maapla kalau aku x layan. aku x dgr menatang buzz tu dah. problem lagi bile aku bgun2 tido, ade lebih 10 mesej, smuanya spam acai berry, kcuali 1 mesej from madihah, yg tu je aku bace. bagus usaha kamu madihah. smoga diberkati dunia akhirat.  yg spam acai berry tu, mnyumpah2 aku smbil delete sume mesej tu. gile btul.

tgh tulis entri ni pn aku kena lagi. resV pills la plk. gile bangang! dem aa..2 kali lak tu. tulis entri pendek ni, kna 2 kali . siot bukan?? kes mudah utk korg pikirkan keadaan aku tempoh hari, korg bygkan nk kena hntr assgnment yg lgsung x siap lg esok pagi, korg kna stay up dgn tension nk siapkan assgnment tu. smbil2 perah otak mnaip assgnment, korg kna buzz  acai berry b’kali2. mnyirap gile bkn? kalau acai berry itu manusia, nescaye aku dh tampar dahi die. emosi gile.