lagi2 pasal gadis & bola

semakin hari semakin lupe dgn tujuan ape blog ini diwujudkan. dah lame rase x update dgn entri2 yg m’besarkan khalik kita, Allah s.w.t. Astaghfirullah..iman zaman sahabat layaklah dikatakan turun dan naik, tp bg zaman kita la ni, bukan setakat turun dan naik, malah iman datang dan pergi. dan kita perlu takut bilamane kalau2lah kita dijemput oleh Allah tatkala iman dlm diri pergi jauh, keluar dr diri kite. nauzubillah

b’ckp tentang iman dan amal dlm khidupan sharian, susah bkn. alah, korg pn tau, bile jumpe member, sembang psl bola, psl bisnes, psl gadis, psl kereta. x lari dari skop cmtu kn? diingatkan kembali oleh en.hanif dgn izin Allah s.w.t. setelah aku lupa & leka dgn duniawi, aku rase nk same2 a dgn korg sume refresh otak kita dgn keimanan. yela, kate nak same2 berjaya dunia akhirat. takkan part gelak2 je share kn?

video atas tu direcommend oleh huda. mmg best gile gua ckp lu org video tu. spend la mase sat tengok. sng fhm dan m’kagumkan.sume video die best gile! dlm video atas tu, aku suka part di mana dia kate, die b’syukur kepada Allah sebab tunjuk die Islam sebelum tunjuk die muslim. you know what i mean right? not every single muslim is mukmin. most of us just claimed that we’re Islam and we want jannah(paradise). nk masuk syurga?? NAKKK!! but, do our act in daily life direct us to jannah? ever think about it? aku yg kena byk pikir ni..astaghfirullah..

bagila mase dan ruang sikit dalam hati untuk bace & b’fikir tentang keimanan. sikit je pun jadila. bagila ruang dlm hati tu kecik ciput je pun xpe. jangan sampai kite tutup langsung hati untuk bende2 keagamaan. aku bkn nk mengajar, cube nk belajar, dan nk korg & aku same2 amek port mengenai Islam. . Islam bermula dgn asing, dan akan kembali jadi asing di akhir zaman.. sendiri mau ingat dol

p/s : dah lame x dpt message from madihah rase len mcm. madihah, please..do share something as usual. was such a great effort. (kalau2la ko bace madihah..hehe)

One Response to “lagi2 pasal gadis & bola”

  1. Mi!! Good effort! Yeah…a reminder for us all…together we dakwah and islah!! =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: