Archive for July, 2009

tidak biadap mendengar mp3

Posted in otak lalala kata with tags on July 19, 2009 by sinyu lalala

aku baru beli mp3. mp3 bodoh sahaja. murah punye. yela, nak letak kat kereta je pun. promo mp3 tu tulis ‘rival ipod shuffle telah datang’, kepala hangguk die. noise punye jelas, rival ipod shuffle jadahnye. tak kirelah kau ade mp3 bodoh sahaja mahupun dengan kerek kau ckp kau ade ipod touch, aku mintak tolong jangan begini :

  1. kau berborak atau jawab soalan member kau sambil dengar mp3 tanpa kontrol suara. suara kau buleh dengar 8 tiang kau tahu. aku penah alami, dalam LRT. member punye dekat, suara macam hon kapal laut. mcm syial bukan? dah tu ketawa macam saitan. dem.
  2. di khalayak umum, kau miming lagu yang kau dengar. kalau lagu2 tenang takpe, ini lagu rock kapak. bile sampai part tarik, kau tak tahu ke muke kau macam haram? muke kau sangat jelek bile kau kunun2 tengah tarik lagu tu dengan menyegetkan muke dan mengerutkan dahi. aku fokuskan bende ni kat wanita, sebab aku penah nampak. huduh melampau.
  3. kau hentak2 kaki dan tangan dgn kuat kunun2nye mengikut rentak irama lagu yang kau dengar. kau mungkin rase gile layan, tapi orang sekeliling kau akan rase gile ringan kaki dan tangan.. ade yang kaki hinggap di halkum silap2. sangat menggangu kau tahu! lagi2 yang rentaknye langsung macam aram. kau mungkin bayangkan kau tengah main drum, hakikatnya kau pegang drum stick pun terbalik. bodoh sangat tu..aku nak cakap kau tak pandai main drum hakikatnya.
  4. dengar dengan gile kuat. mungkin gegendang telinga kau penuh dengan kopeng taik telinga. kau duduk di seat belakang sekali dewan kuliah, tapi sampai member depan sekali buleh dengar. terhibur gile amarah member2 kau. dahla ditegur kau tak perasan. kes mungkin tamat dengan kau dapat penampar atau tunjalan di dahi.
  5. berjalan sambil dengar mp3, sambil juga kau terhangguk2 kepala menandakan kau tengah layan lagu yang kau tengah dengar. ungka pun begitulah. same sebijik aku tak tipu. mungkin kau rase kacak buat begitu. pandai2 kaulah.

sebenarnya takde guide pun dengar mp3. ini cume ape yang aku rase, aku lihat, aku alami, dan aku buat. suke hati kaulah nak dengar macam mane pun, asal kau bahagia. tapi, semoga kau menjadi pendengar mp3 yang tidak biadap.

nota tambah : moll, kau sangat suke hentak2 kaki sambil dengar lagu. kau hentak kuat kau tau! sibaik itu rumah kau, kalau tak..kalau tak..kalau tak aku dah kikis lemak kau. gurau moll..hee..senyum2

“ape ko gay!!”kata sakira

Posted in otak lalala kata with tags on July 10, 2009 by sinyu lalala

bukan gaygambar atas sekadar hiasan ala2 gay. tak banyak mase nak update blog. busy dengan exam. siow laa..pasal entri addicted to tomok, aku kena maki lagi. haha. kat ym smlm, antara mesej2 yg aku dapat..

“tomok??wtf??!” man bahau.

“ape ko gay!!” sakira.

“ape da tomok!!” amir imran.

hahaha..gelak je aku bace. sory a tak reply lu org pnye mesej, aku busy smlm tu. ksian gile tomok.. sape tak anti die kena cop gay. best gile pemikiran camtu. kalau aku kate aku suke m.daud kilau camne? dem!!

entah bile aritu ade sekali, aku tengah borak ngan huda kat skype, tibe2 huda gelak sorang2. aku tanye kenape, huda kate die teringat kat entri ejaan mengundang maki. rupenye huda tengah chat dengan member die. dan aku tanye lagi, kenape. then huda copy paste kat aku..

ri** hazm**: korunk tgh cuti ke skunk?

ri** hazm**: kteorunk wat gathering

berguling aku ngan huda gelak. hahaha. aku tengah taip ni pun aku tak leh tahan gelak. dem gile!! die gabungkan dua ejaan mintak dimaki dalam satu ayat, then die wat ejaan kteorunk pulak tu!!! hahaha. ngeng gile!! ops.. sibaik member huda tu lelaki. kalau perempuan aku tak berani kutuk. maap la yek member huda.. suka2 saje.

addicted to tomok..dem!!

Posted in otak lalala kata on July 8, 2009 by sinyu lalala

bangak gile! aku baru lepas melalui satu mase di mane aku addicted to tomok. dem!! korang mesti tau lagu rindu terhenti kan? lagu baru lepas tomok kunun2 dah berubah, bukan tomok dulu lagi. ngeng gile!! haha. puas aku kena maki ngan member2 kat mesia ngan kat sini. lagu die best syial.. bile aku check2 rupenye yg wat lagu tu aubrey suwito. patutla pun. x kire la sape nyanyi, kalau bagi syafiq bakri nyanyi pun sedap jadinye, dah composed by aubrey. geli2 kat tomok pun, lu orang kalau aku cakap lagu sejarah mungkin berulang, mesti lu orang ingat lagi melodi die kan? gay la sangat suke tomok pun. tidak anti tomok = gay ?? what the fish???

baru lepas taikai kat toyama (lawan2 bola) hujung minggu lepas. jumpe member2 aaj yang dh lame x jumpe. gile best. saje aku upload gambar zaman muda remaja aku ngan budak2 ni dulu. dah rase tua sangat dol skrg ni. ade yang berubah, ade tak. aku dah tumbuh janggut, walau baru sehelai. aku gile gembira! matang jugak aku akhirnya. sdikit info pasal member2 kat toyama ritu. aku mmg suke tulis pasal member2 nih.

tirah & kirei gunma : tirah makin kurus, pakai spek itam, gile matang. cakap pun gaye matang. hehe. kirei pulak same je cam dulu. cume die mampu bercakap(membebel) dengan lebih pantas dan jelas. tahi lalat tidak berubah saiz & posisi. sangat best borak dengan mereka dua ni.

din & lan gunma : din makin tough. jadi defence mantap gile. die siku muke budak. haha. dah ade awek, xnak kenalkan kat aku. lan, walaupun die dak ibt dulu, skati aku la nk ckp jgk. lan dah x jadi keeper. dulu jadi keeper die dipandang kacak, skrg main atas, kurang kacak.

tasha & ejat nagoya : tasha dulu kering, skrg tough sikit. dulu x nmpk lutut, skrg nmpk lutut. haha. ejat dah ade balak, takut2 bile aku berbahasa romantis dengan die. haha. nanti koma aku kena balun.

shikin fukui : ape yang berubah ek? sifat kalut semulajadi die masih jelas kelihatan. menonjol dgn slr die, dah macam haris aku nengok. tinggi dah la lebih kurang. haha. aku suke tngok die kalut.

budak2 toyama : rahimi masih katik seperti biase, radin dan anuar semakin jambu, adnin mengembang, mat nap same sahaje,  mungkin lemak tepi berkurang sedikit aku rase.

capek & jannah : dorang macam biase, di mane ade capek, ade jannah, di mane ade jannah, adela capek. bukan belangkas lagi dah, dah macam catdog dah, xle pisah. hee=P pek, x sabar nak makan nasi minyak ko la bai..

lain-lain : punk@drogba dah mcm drogba btul dah aku nengok ngan jambang, lemak terjuir2 di sini sane. haha. dak2 lain yg ade mcm amirul, popo, syafreena, wani, paezah, sume tampak matang. ade yg aku tertinggal??

aku banyak gune perkataan matang dlm entri ni. aku rasela. pasal buat pertama kalinya dalam idup aku, member baek aku da nk kawen dah 25julai ni. gilak ah! aku gile terharu. kepada Wanie Aris & bakal suami, Fatah, aku mintak maapla x dapat pegi kenduri kawen korang. smoga bahagia ke akhir hayat, dan semoga jadi suami isteri yg t’baik! kenduri kawen aku kang korang jangan x dtg suda..lame lagila tapinye.

tambahan : shikin kate aku gemuk, aku tak rase gemuk, tapi bile balik umah aku timbang, dem!! berat aku 59. haha. tp kenape kat wii fit bmi aku ideal?? fit la tu aku..