jangan jadi saitan

moeru gomi

tak banyak masa untuk menulis. minggu exam dah la dol. oh, universiti aku dah masuk musim mid term exam. bagi aku sikit ruang untuk aku tulis something. kau bacelah kalau kau ade mase.

sejadah dah bentang, azan dah sudah, sat gi dah nak qamat, kain pelikat pun ade kalau kau kate seluar kau kotor, tinggal nak taknak je kau sembahyang.. kau jangan jadi syaitan yang lari bile dengar azan. kau buat tak tahu sedangkan orang solat dekat je dengan kau. aku percaya, kalau ade iman sebesar zarah je pun kat diri kau, kau akan turut sama solat. jangan kau bagi alasan,  buat ape solat kalau sekadar nak menunjuk. solat bukan bende nak buat berlagak dol, solat tu wajib, menunjukkan kau Islam. parah kau kalau kau kate begitu. aku tak tahu apa alasan lain kau. pulak lagi, time orang solat, kau pulak berborak bagai ketawa macam saitan. saitan gile kau.

semoga dapat kita sama2 menjaga solat. itu je aku nak cakap. hehe=)

entri sebelum ni aku dah share lagu maher zain-always be there.. kali ni aku share lagi satu lagu lagi. memang best gile jugak. kau takkan menyesal download (dan tunggu lame2 kalau kau di malaysia). download la ni..maher zain-insha Allah. selamat mendengar! wassalam

4 Responses to “jangan jadi saitan”

  1. selamat exam hermy, moga2 ko berjaya jwb dgn cemerlang, gemilang dan terbilang. ;p

  2. ko exam rupenye,,patut r susah nk berhubung..eh,,nnt bulan 1 blk bgtau r..aku rindu bt pahat dowh..gud luck r,,aku br pas exam..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: