sedikit pasal medic

assalamualaikum. kau jawab dulu salam aku sebelum kau terus bace ye! hehe. baguss! jawab pun kau. entri kali ni, bersifat medic. untuk pengetahuan kau orang yang tak tau, aku nak gitau yang aku seorang pelajar engineering yang tak minat engineering, tapi minat medic. aku tidak pilih medic kerna mase sekolah, aku disogok dengan cerita2 kesibukan seorang doktor bile keje nanti, sedangkan aku nak lebih mase untuk famili.

mase form 4, time tu aku still bercita2 nak jadi doktor, mase mrsm buat korban lembu & kambing, untuk raya haji.. ustaz jantan tanye, “haa, ni sape nak jadi doktor ni, meh sini belah ni!” aku dengan kompidennye jawab “haa..meh sini ustaz..” aku ingat kena wat ape, rupenye kena belah perut lembu yang baru kena sembelih. lembu tu dah kiok, n budak2 pun telentangkan.. ” jangan sampai terburai isi perut die!” kate ustaz jantan. aku pun ape lagi, tunjukkanla kejantanan aku jugak,  kerek je belah perut lembu sikit punye cantik. haha. habis keje lapah melapah, mase nak masak, kecoh ustaz2, cikgu2, makcik2 DS yang daging kambing hilang. sampai sekarang dorang tak tau, tu keje aku sebenarnye. hehe. mase lapah tu, takde bekas isi daging dekat dengan aku, paling dekat belakang aku ade bekas ade isi daging kambing. aku pun pe lagi, tibai campur jela. dah name daging, ye tak! mintak maap la ye ustaz jantan. mampus naik darah tinggi makcik2 pakcik2 yang tibai termakan daging kambing malam tu. hehe.

cakap pasal medic, aku suke huda ajar aku mende medic walaupun aku tak paham sepatah aram kadang2. ade sekali tu, huda tengah study. aku kol, aku tanye tengah study ape. huda jawab tengah study pasal Huntington’s Chorea. huda tanye aku, tau x penyakit ape? aku mane bole tak tau kan, aku tibai ikut suke aku la. aku cakap, “tau! sakit die, orang tu tak pasal2 tibe2 je menari. die taknak pun. tibe2 jek!” pasal dalam otak aku tengah ade sehati berdansa. tibe2 huda jawab, “ish..terernye. camne bole tau?” aku ingatkan sajela huda nak layan jawapan sengal aku. aku pun layan jela balik, pasal memang kitorang sengal selalu. rupenye huda memang ingat aku betul2 terer pasal memang betul ape yang aku jawab tu. aku mati2 tak caye. sekali huda bagi aku video ni..

ye. itu die.. aku pecaye akhirnya sambil berguling2 gelak. bukan gelakkan orang ni, kau jangan silap. aku gelak pasal aku ingat dah cukup sengal jawapan aku, rupenye tak sengal langsung. adess.. bile huda terangkan kat aku pasal penyakit ni, aku terasa sangat Maha Hebatnya Allah s.w.t. kalau kau nak tahu, nanti aku suruh huda tulis pasal penyakit ni kat blog die. part yang paling aku kagum, mase kite relax, kite tak pernah terfikir untuk bagi arahan tulang belakang kite camne, otot2 kite camne, tulang2 kaki dan tangan kite duk camne, semua tu otak kita automatik bagi arahan & ransangan. belum lagi kerja2 yang complex. mechanism yang sangat hebat kan! semua tu perlukan pencipta yang hebat juga, dan tiada yang lain, hanya diriMu Ya Allah yang layak mandapat pujian, Maha Pencipta sekalian alam.

notakacak : weh, kau orang yang budak mrsm, borak lebat nak wat reu, bagila idea nak p mane, bile, nak buat ape. moh2 kite bincang sikit demi sikit. dah tak lame nih. taun lepas pun area2 camni gak kite plan. kite serahkan urusan menghandle kepada abg maarup ye! yeahhh!!

8 Responses to “sedikit pasal medic”

  1. hee….great entry! I like! lps exam, klu rajin, i’ll write abt it more..=)

    • mmg la da suke, dh mi tulis pasal medic. hehe=P cube tulis pasal engineering, sah2 da x layan kot. haha. nti da tulis pasal chorea ni k! after your exam la ye..

  2. wowowowo…
    anda sungguh tidak kacak kerana menamakan gua sebagai project manager..memang jumpa kat mid je la jawabnya nnt…muhahaha..

    suggestion la kat sini…(initiate idea je, handle memang x jadi,serius gua x tipu)
    – pulau (banyak ni)
    – hutan belantara
    – hutan batu
    – pantai (ada banyak kot)

    sila pecahkan mengikut kretiviti ye rakan-rakan..

    apek.ko balik bile?

    • aku sungguh kacak kerana menaiktarafkan kau bukan sahaja kepada project manager, malah menjadik bapak kepala pengetua reunion kite kali ni! haha.

      hutan : nanti ramai pompuan ngadu..”nyamuklaaa”.. huh! dan nanti kalau ade azeela, malam2 kite yg seram.. keputihannyaa…wweeeuuu..

      hutan batu : bosan kot. nak jumpe biase2 buleh a kan. jumpe lepak2 men boling ngan futsal. kendian cite..

      pantai : aritu dah buat kat PD dgn jayanya. nak wat kat PD lg pun boleh, tp bosanla..or pntai2 lain

      pulau : cam best. aku x penah pegi pulau nih. teruja gak. cume pulau mane yang agak2 syiok?

      maarop, aku balik insyaAllah kalau sensei aku cukup baik untuk lepaskan aku awal, bulan Jan~Mac kot aku ade kat mesia.

  3. Pulau Pinang kan menarik =)

  4. org ckp psl pulau laen laa..pulau pinang watpe! hehe=P pulau pinang sesak sgt la da..xle2..perlukan ktngn…yeahh!! hee=D

  5. tnye r aku pasal medic..hampeh je ko..p pulau pinang r

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: