salam ramadhan

Salam Ramadhan. Syukur lagi dan lagi, syukur yang tidak terhingga kepada Rabb yang Maha Suci, Allah s.w.t. kerana telah mengizinkan kita untuk hidup dalam satu lagi Ramadhan yang penuh barakah. Rahmat Allah melimpah ruah pada bulan ini, yang mana jika kita tidak merebut peluang ini untuk membuat amalan, untuk menagih keampunan Allah, tersangatlah ruginya kita. Amin Baginda s.a.w pada doa malaikat Jibril a.s. yang mana binasalah bagi mereka yang mendapati Ramadhan telah berlalu, tapi masih belum diampunkan. Nauzubillah. semoga kita tidak tergolong dalam golongan ini. ampuni diriku yang penuh dengan dosa ini ya Allah.

Daripada Hazrat Abu Sa’id al-Khudri r.a. Rasulullah s.a.w. telah bersabda,

Sesungguhnya Allah s.w.t. mempunyai hamba-hamba yang dibebaskan (dari api neraka) pada setiap siang dan malam pada bulan Ramadhan dan bagi setiap orang Islam ada satu doa yang dimaqbulkan pada setiap siang dan malam (Ramadhan).

Wallahualam. semoga kita berjaya grad dalam madrasah ramadhan ini dengan jayanya. Ya Allah, Sesungguhnya aku memohon dengan rahmatMu yang luas meliputi segala sesuatu supaya Engkau mengampuni daku. amin.

p/s : salam ramadhan kepada semua yang mengenali. kepada kamu sahabat terindah, selamat menjalani ramadhan ye=)  selamat untuk rakan-rakan sekalian juga. wassalam.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: