posing si perangsang mazi

oh, entri minggu ni dimulakan dengan entri emo. kau pun perlu emo macam aku time bace ni..

tajuk pun dah cukup menjengkelkan. apetah lagi isi ape yang aku nak cakap..

kau pun tentu perasan fenomena yang aku nak cakap ni..

iaitulah fenomena foto-outing ke, fotoshoot ke, ape-ape jelah jugak name yang kau nak bagi.. keluar ramai-ramai untuk ambil gambar dengan semua orang sandang dslr budget dia fotografer handalan..

firstly, ianya berlaku sebab fenomena penyepahan dslr di kalangan orang malaysia.. lagi-lagi di kalangan budak baru nak up.. pasal penyepahan dslr ni aku penah tulis kat sini [sentiasa menjadi diri kau]

tidak semua sesi foto-outing atau fotoshoot itu jengkel.. tapi ianya sungguh jengkel bila ade gadis yang secara sukarela posing liok lentok menjadi peransang mazi batang-batang gersang..

maaf bahasa kasar.. tapi ini hakikat. bukanlah fenomena baru sebenarnya, tapi fenomena ini mengalami penularan dan menjadi satu kebiasaaan dalam masyarakat.. sangat keji

utamanya, jangan kau yang bace salah sangka.. aku tidak benci mereka yang gemarkan fotografi.. malah, aku sangat suka melihat hasil fotografi.. pada aku, gambar punyai satu elemen penyampaian yang gile lengkap.. lebih berkesan daripada hasil penulisan..

maksud aku, contohnya entri ini ditulis sehingga beribu patah perkataan untuk memahamkan kau yang bace.. tapi melalui fotografi, kalau ianya diolah dengan baik oleh fotografer, sekeping gambar dah cukup untuk memahamkan kau orang..

baik, balik kepada tajuk.. fenomena fotoshoot si perangsang mazi! ohh melayu..

dahla kau melayu.. islam pulak lagi.. kenapelah kau bajet hot sangat.. menyampah bai aku usha, walaupun kau memang hot.. tengok kau liuk lentok tayang buah dada posing depan belasan fotografer.. dalam hutanla, tepi air terjun la.. dalam tandas la.. atas katil la.. dem !

kau tu islam.. kau tu melayu.. kau tu gadis.. punah gile kot. adoii.. seriusnya, aku tidak baik.. aku pendosa.. gile banyak dosa aku.. tapi tetap aku benci gile dengan fenomena ni.. bukan aku bajet baik

murah gile kot gadis kalau camni.. kau posing tayang ketiak bagai, dengan belasan fotografer cover stim duk shoot gambar kau dari segenap sudut.. geli gile kot

kau yang lelaki pun satu, bajet kool je dapat photoshoot gadis kan.. kamonla, banyak lagi cara kau boleh tunjukkan skil fotografi kau..

kadang-kadang muke gadis bukanlah hot pun.. muke takat penjual putu piring je.. tapi sebab bajet hot, diminta pulak menjadi subjek dalam gambar oleh abang-abang gersang.. kau konon bangga dengan gelaran model/talent segala bagai.. pegi mampuslah !

gambar keindahan alam semulajadi yang patut bila kau tengok kau ucap Subhanallah..

berlatarbelakangkan alam semulajadi yang indah itu tadi, tapi dengan kehadiran gadis posing tayang tali coli, ucapan Subhanallah menjadi Astaghfirullah..

kau nampak tak kenapa aku benci fenomena ni ?

tunjuk skill fotografi kau macam ustaz azhar.. baru dengan sekali tengok hasil fotografi kau, yang melihat terus akan teringat kehebatan Sang Pencipta.. <http://www.digitalmukmin.com/>

maaf lagi sekali atas emo yang tibe-tibe dan bahasa yang sukar diterima segelintir kau barangkali.

2 Responses to “posing si perangsang mazi”

  1. kasar tp betu.=)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: